Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
Argus Constanţa

Nu a fost introdusa o sursa

Andreea Filipescu

646

Argus Constanța primește aprobarea acționarilor pentru contractarea unor credite de maxim 120 milioane de lei pentru capital de lucru

**10 iulie 2024** - Argus Constanța, producătorul de uleiuri listat la Bursa de Valori București sub simbolul UARG, a anunțat că adunarea generală extraordinară a acționarilor a aprobat contractarea unor credite bancare în valoare de până la 120 de milioane de lei. Aceste credite vor fi utilizate pentru capital de lucru.

Detalii ale hotărârii

Pe ordinea de zi a adunării generale s-au aflat și următoarele puncte:

- Garantarea creditelor bancare va fi realizată cu active imobilizate aparținând Argus SA Constanța, reprezentând până la 100% din totalul activelor imobilizate corporale ale companiei. De asemenea, garanțiile includ cesiuni de creanțe, stocuri și ipoteci mobiliare asupra încasărilor și soldurilor curente și subconturilor deschise de Argus SA la banca finanțatoare.

- Prelungirea unei linii de credit în valoare de 7,5 milioane de lei.

- Vânzarea prin licitație publică a unor active non-core, a căror valoare, individual sau cumulat, nu depășește 35% din totalul activelor imobilizate. Prețul de vânzare nu poate fi mai mic decât valoarea stabilită printr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult două luni înaintea inițierii procesului de vânzare.

 Performanța financiară și evaluarea companiei

Argus Constanța este evaluată la 65 de milioane de lei. Acțiunile companiei au scăzut cu 12,5% în 2024 și cu 31% în ultimele 12 luni. În primul trimestru al anului 2024, compania a înregistrat o pierdere netă de 3,6 milioane de lei, comparativ cu un profit de aproximativ 700.000 de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, afacerile Argus au crescut de la 32 de milioane de lei la 53,8 milioane de lei.

Concluzie

Aprobarea contractării unor credite în valoare de 120 milioane de lei reflectă necesitatea companiei de a asigura capital de lucru pentru a susține activitățile operaționale și expansiunea. Decizia de a vinde active non-core prin licitație publică arată o strategie de optimizare a portofoliului de active pentru a îmbunătăți eficiența operațională și financiară.

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2025