Acasă
politică
advertoriale
actualitate
administrație publică
monden
business
economie
cultură
sport
sci-Tech
evenimente
Nu a fost introdusa o sursa
Andreea Filipescu
599
UiPath, compania de tehnologie fondată de românul Daniel Dines, a anunțat că va concedia aproximativ 10% din forța sa de muncă globală, ceea ce înseamnă peste 400 de angajați dintr-un total de circa 4.200. Aceste concedieri vor începe la 1 iulie 2024 și se vor desfășura în mare parte până la sfârșitul primului trimestru al anului fiscal 2026. Deocamdată, compania nu a specificat dacă aceste reduceri vor afecta și angajații din România.
Aceasta este prima decizie majoră luată de Daniel Dines după ce a revenit la conducerea companiei. Concedierile se desfășoară într-un context de piață tehnologică globală tensionată, unde mulți giganți din sectorul tech au operat reduceri masive de personal în ultimele luni. Potrivit platformei layoffs.fyi, în acest an, 204 companii tech au concediat aproape 50.000 de angajați la nivel global. Motivele principale pentru aceste concedieri includ angajările excesive din perioada pandemiei, avansul rapid al inteligenței artificiale și presiunile investitorilor pentru reducerea cheltuielilor și îmbunătățirea profitabilității.
UiPath a explicat că restructurările sunt necesare pentru a gestiona mai bine cheltuielile de exploatare și pentru a stimula eficiența operațională și centrarea pe client. Aceste schimbări sunt menite să eficientizeze structura companiei, în special funcțiile operaționale și corporative, să prioritizeze investițiile în marketing și să concentreze resursele în cercetare și dezvoltare, în special în domeniul inteligenței artificiale și inovației.
Compania estimează că va suporta costuri de concediere cuprinse între 15 și 20 de milioane de dolari, iar alte costuri legate de ieșirea din contractele de închiriere și alte angajamente contractuale se vor situa între 2 și 5 milioane de dolari. În total, costurile anticipate de restructurare vor fi de aproximativ 17-25 de milioane de dolari, majoritatea fiind cheltuieli în numerar, care se așteaptă să fie suportate până în primul trimestru al anului fiscal 2026.