Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
nume ziar

actualitate

ciuperci

Cum acționează ciupercile „magice” asupra creierului. Ar putea fi folosite ca tratament împotriva depresiei, spune un psihiatru american

Recent, atenția comunității științifice a fost captată de un studiu care examinează efectele psilocibinei, un compus psihedelic derivat din ciuperci cunoscute sub numele de „ciuperci magice”, asupra creierului uman și posibilele sale aplicații terapeutice, în special în tratarea depresiei. Studiul aduce în discuție modul în care psilocibina, o substanță organică naturală, influențează funcționarea cerebrală și de ce ar putea reprezenta un tratament promițător pentru afecțiuni mintale.

Creștere Fulminantă a Numărului de Cazuri de COVID-19

Creștere Fulminantă a Numărului de Cazuri de COVID-19: Situația în Spitalele din București, Cluj și Iași

România se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de COVID-19, iar impactul acestei creșteri rapide se resimte acut în spitalele din marile orașe ale țării. În ultimele zile, datele oficiale și mărturiile medicilor din București, Cluj și Iași au evidențiat o aglomerare fără precedent a unităților de urgență, cu o creștere de 80% a cazurilor raportate față de săptămâna precedentă.

foto: diacaf.com

Curtea Internațională consideră ocupația israeliană a teritoriilor palestiniene ca fiind ilegală

Curtea Internațională de Justiție a stabilit, într-un aviz cerut de ONU, că ocupația israeliană a teritoriilor palestiniene este ilegală. Deși deciziile Curții nu au caracter constrângător, ele au o importanță semnificativă în cadrul dreptului internațional și pot influența sprijinul internațional pentru Israel.

Trecere frontiera bulgara

Recomandările MAE pentru Trecerea Frontierelor Bulgare în Sezonul Estival

În contextul sezonului vacanțelor, când drumul către destinațiile de relaxare trece adesea prin vămile bulgărești, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis recomandări importante pentru perioada 20 iulie - 15 septembrie. În această perioadă se preconizează o creștere semnificativă a timpului de așteptare la trecerea frontierelor, în special la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Antony Blinken

Antony Blinken: Negocierile pentru Încetarea Focului în Gaza Aproape Finalizate

Statele Unite, alături de Qatar și Egipt, mediază negocieri pentru o încetare a focului în conflictul din Gaza. Aceste discuții vizează, de asemenea, eliberarea ostaticilor și asigurarea unui ajutor umanitar sporit pentru enclavă. Premierul israelian Benjamin Netanyahu va călători la Washington săptămâna viitoare și va ține un discurs în fața Congresului SUA pe 24 iulie. Președintele Joe Biden intenționează să se întâlnească cu Netanyahu, în funcție de recuperarea sa după COVID-19, a declarat joi Casa Albă.

foto: adevarul.ro

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în România: Peste 1.200 de infecții noi

În România, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în săptămâna 8-14 iulie, cu un total de 1.256 de noi infecții raportate. Acest număr reprezintă o creștere semnificativă de 82,3% față de săptămâna precedentă, semnalând o tendință îngrijorătoare de accelerare a răspândirii virusului în comunitate.

Gheorghe Burnei

Chirurgul Gheorghe Burnei a Pierdut Un Nou Proces Civil, Acuzat de Operații „Inutile” Asupra unui Copil

David, acum în vârstă de 24 de ani, a câștigat recent un proces civil împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, după ce a fost supus la șase operații considerate acum inutile. Tânărul a fost diagnosticat la naștere cu o malformație congenitală a coloanei vertebrale și a fost operat repetat începând cu vârsta de 11 ani, atât în România, cât și în Olanda și Germania.

Foto Shuterstock

Mai Mult de 10.000 de Doze de Vaccinuri Anti-HPV Expire la Sfârșitul lui August

Peste 10.000 de doze de vaccin împotriva infecției HPV sunt pe cale să expire la sfârșitul verii în România, în timp ce multe județe nu dispun deloc de aceste seruri vitale. Situația alarmantă survine în contextul în care cancerul de col uterin provoacă anual peste 1.500 de decese în țară.

foto shutterstock.com

Încă o mâncare românească este recunoscută oficial de UE. Se poate prepara în trei feluri

Încă o mâncare românească este recunoscută oficial de UE. Este vorba despre "Sardeluţa marinată", un preparat obținut prin marinarea şprotului, care poate fi pregătit în trei feluri distincte în funcție de marinada folosită. După adăugarea de vin, ulei de floarea soarelui sau ulei de floarea soarelui cu ardei iute la şprotul marinat și aromatizat cu diverse ingrediente, rezultă gusturi specifice, cu calități organoleptice deosebite. Ingredientele tradiționale pentru marinarea peștelui includ sare neiodată, oțet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, boia dulce, ardei iute, piper negru, foi de dafin și semințe de coriandru.

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024