Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
nume ziar

cultura

Emmys

Shogun şi The Bear domină topul nominalizărilor pentru premiile Emmy TV

Premiile Emmy 2024 au adus în prim-plan două producții deosebite: "Shogun" și "The Bear".

Foto: europol

Sute de milioane de euro în obiecte de artă furate, recuperate

În cadrul unei operațiuni coordonate de Interpol și Europol, desfășurată în peste 20 de țări europene, au fost recuperate aproximativ 6.400 de obiecte de artă, cu o valoare estimată în sute de milioane de euro. Operațiunea, numită „Pandora VIII”, a implicat mii de controale în aeroporturi, porturi, puncte de trecere a frontierei, case de licitații, muzee, reședințe private și pe internet.

foto: stiripesurse.ro

Peste 140.000 de români își serbează ziua onomastică sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Ilie

Peste 140.000 de români își vor serba sâmbătă ziua onomastică, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul. Din aceștia, 103.481 sunt bărbați și 42.343 sunt femei, conform datelor furnizate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

RROMA Film Festival

RROMA Film Festival - între 30 august şi 1 septembrie, la Braşov şi în comuna Augustin

Cea de-a doua ediție a RROMA Film Festival, unicul eveniment dedicat culturii rome din zona Balcanică, va avea loc între 30 august și 1 septembrie, la Brașov și în comuna Augustin. Acest festival unic va aduce în prim-plan contribuția și influența artiştilor romi în cultura europeană, subliniată printr-un masterclass susținut de creatorul și compozitorul celebrului proiect muzical Enigma, inițiat în 1990 și care a avut un succes internațional deosebit.

Casa Castorului

Centrul de vizitare Casa Castorului, deschisă oficial în comuna Rucăr

Centrul de vizitare Casa Castorului, recent deschis oficial în comuna Rucăr, este o inițiativă impresionantă a Fundației Conservation Carpathia, realizată cu sprijinul Comisiei Europene prin programul LIFE+ și al Fundației Arcadia. Scopul acestui centru este de a oferi o experiență educativă și recreativă despre lumea fascinantă a castorului, atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori.

Tribuna

A apărut al doilea număr din iulie al Tribunei, cea mai cunoscută și valoroasă revistă de cultură din România

Revista Tribuna a lansat numărul său 525/16 iulie 2024, o instituție culturală cu o tradiție de 140 de ani, sub conducerea filosofului dr. Mircea Arman, în calitate de manager și redactor-șef. Tribuna este singura revistă de cultură din România cu distribuție națională și internațională, recunoscută pentru formatul său elegant și pentru conținutul său divers și valoros.

Planeta Venus

NASA a trimis pe Venus un cântec lansat de Missy Elliott

Un hit iconic al reginei hip-hop-ului, Missy Elliott, a pășit în spațiul cosmic. NASA a făcut anunțul că single-ul "The Rain (Supa Dupa Fly)", lansat în 1997 și extras de pe albumul său de debut, a călătorit până pe Venus pe data de 12 iulie, la viteza luminii, parcurgând aproximativ 254 de milioane de kilometri în jurul planetei.

foto shutterstock

Dumitru Crudu: O româncă răpită la Tbilisi

Dumitru Crudu, cunoscut poet și dramaturg din Republica Moldova, relatează o poveste alarmantă despre o româncă răpită la Tbilisi. Într-un context aparent banal, la o terasă de hotel inundată de soare, o întâlnire prietenească se transformă brusc într-o scenă de coșmar. O gașcă de indivizi înconjoară masa unde se află protagonistul și prietena sa, Irina, și încearcă să o răpească pe aceasta chiar sub ochii lor.

Sara Budrala

Tânăra Regizoare Sara Budrala, Premiată pentru Cel Mai Bun Film de Ficțiune la Festivalul Filmul de Piatră

Sara Budrala, o tânără regizoare în vârstă de 24 de ani, a fost distinsă cu premiul pentru Cel Mai Bun Film de Ficțiune la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Filmul de Piatră. Scurtmetrajul ei, „Soniarebeka”, a captivat juriul prin reinterpretarea unui ritual tradițional al Sânzienelor, celebrat pentru a descoperi destinul și pregăti tineretul pentru căsătorie.

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024