Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
nume ziar

sci tech

foto: descopera.ro

Astronomii vor să schimbe din nou definiția planetelor

Astronomii se pregătesc să redefinească conceptul de planetă într-o schimbare semnificativă care ar putea influența modul în care percepem corpurile cerești din sistemul nostru solar și din afara acestuia. Această inițiativă vine la aproape două decenii după ce o reformulare anterioară a dus la retrogradarea lui Pluto din lista planetelor principale ale sistemului solar, generând dezbateri și controverse în rândul comunității științifice și al publicului.

Inel vechi de 1.800 de ani

Inel vechi de 1.800 de ani reprezentând o zeiță romană, descoperit de un băiat de 13 ani care făcea drumeții împreună cu tatăl său

Într-o descoperire ce pare să rivalizeze cu cele mai fascinante povești de aventuri, un băiat de doar 13 ani a găsit un inel vechi de 1.800 de ani, reprezentând o zeiță romană, în timp ce se bucura de o drumeție împreună cu tatăl său. Evenimentul a avut loc pe Muntele Carmel, în apropierea orașului Haifa din Israel, iar artefactul recent descoperit a stârnit un interes considerabil în rândul arheologilor și istoricilor.

Descoperirea unui Nou Microcontinent

Descoperirea unui Nou Microcontinent între Groenlanda și Canada: Implicații și Detalii

Descoperirea unui Nou Microcontinent între Groenlanda și Canada: Implicații și Detalii

foto: shutterstock.com

Umbrele Se Pot „Mișca” Mai Rapid Decât Lumina. Sau Nu?

Dezbaterea despre viteza de mișcare a umbrelor și relația acesteia cu viteza luminii a captat atenția atât a fizicienilor, cât și a entuziaștilor de știință-ficțiune. Conform teoriei relativității restrânse a lui Albert Einstein, deplasarea mai rapidă decât viteza luminii în vid este imposibilă pentru orice obiect cu masă sau informație. Totuși, umbrele – care sunt efecte de optică și nu obiecte fizice – par să încalce această regulă într-un mod fascinant.

FOTO Shutterstock

Banii pun sănătatea în pericol. Oamenii bogați se confruntă cu un risc mai mare de cancer

Studiul realizat de Universitatea din Helsinki evidențiază o corelație surprinzătoare între statutul socio-economic și riscul genetic de cancer. Conform cercetării, oamenii bogați prezintă un risc genetic mai mare pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și de prostată, în comparație cu cei din categorii socio-economice mai joase.

foto: shutterstock.com

Populația Pământului va atinge un vârf în mijlocul anilor 2080, ajungând la aproximativ 10,3 miliarde de oameni, apoi va scădea ușor la un nivel mult mai mic decât se anticipa acum un deceniu, a spus Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Organizația Națiunilor Unite (ONU) prognozează că populația Pământului va atinge un vârf în mijlocul anilor 2080, ajungând la aproximativ 10,3 miliarde de oameni, după care va începe să scadă ușor. În prezent, populația globală este estimată la 8,2 miliarde de oameni și se așteaptă să crească în următorii 60 de ani până la acest vârf.

foto: shutterstock

Un Nou Spray Nazal Promițător Pentru Alzheimer Elimină Toxinele din Neuroni

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au dezvoltat un spray nazal inovator care ar putea reprezenta o soluție eficientă în lupta împotriva bolii Alzheimer. Medicamentul este conceput să treacă de bariera hemato-encefalică și să elimine încurcăturile de proteine tau, asociate cu această boală devastatoare.

foto: diacaf.com

Cercetătorii de la Google Simulează Apariția Vieții: Descoperiri într-un Experiment Digital Remarcabil

Într-un studiu neevaluat încă de colegi, cercetătorii de la Google au reușit să simuleze apariția vieții digitale auto-replicante, utilizând date aleatorii nesupravegheate timp de milioane de generații virtuale. Această realizare deschide noi perspective asupra posibilelor rute către apariția vieții biologice reale.

foto: shutterstock

Cum poate corpul vegetarienilor să producă singur grăsimi pe care carnivorii le asimilează doar din mâncare

Echipa de cercetători de la Universitatea Northwestern din SUA a descoperit că persoanele vegetariene ar putea avea capacități genetice specifice care le permit să producă grăsimi pe care, în mod normal, carnivorii le asimilează doar din dieta lor bazată pe carne. Această descoperire ar putea explica de ce unii oameni optează pentru o dietă bazată pe plante în mod natural.

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024