Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
nume ziar

business

foto: bursa.ro

Mai bine de o treime dintre comenzile de aer condiționat plasate pe eMAG în prima jumătate a anului provin din București și Ilfov

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat pe eMAG au crescut de peste două ori față de aceeași perioadă din 2023, iar numărul comenzilor de ventilatoare s-a triplat. În medie, românii au plătit aproximativ 2.400 de lei pentru un aparat de aer condiționat, majoritatea alegând unități de perete dotate cu WiFi, având 12.000 BTU și fiind din clasa energetică A++. Cele mai căutate modele sunt cele destinate spațiilor de apartament, conform unui comunicat de presă al eMAG.

ZEEKR

Zeekr ar putea produce automobile electrice în Europa pentru a evita tarifele suplimentare

Producătorul chinez de automobile electrice Zeekr analizează posibilitatea de a produce vehicule în uzinele europene ale firmei mamă, Geely, pentru a evita tarifele suplimentare impuse de Uniunea Europeană și pentru a-și continua expansiunea internațională, potrivit unui raport Bloomberg.

Petromidia

Rompetrol Rafinare finalizează lucrările de modernizare la instalaţia de cocsare din cadrul rafinăriei Petromidia, după o investiţie de 13 mil. dolari

Rompetrol Rafinare, parte a grupului KMG International, a finalizat lucrările de modernizare a Instalației de Cocsare Întârziată (Cx) din cadrul rafinăriei Petromidia, după o investiție totală de aproximativ 13 milioane de dolari. Aceste lucrări au fost coordonate de contractorul general al grupului, Rominserv, și au avut ca scop principal aducerea instalației într-o etapă tehnologică superioară, concentrându-se pe eficiență, fiabilitate și siguranță operațională.

Argus Constanţa

Argus Constanța primește aprobarea acționarilor pentru contractarea unor credite de maxim 120 milioane de lei pentru capital de lucru

**10 iulie 2024** - Argus Constanța, producătorul de uleiuri listat la Bursa de Valori București sub simbolul UARG, a anunțat că adunarea generală extraordinară a acționarilor a aprobat contractarea unor credite bancare în valoare de până la 120 de milioane de lei. Aceste credite vor fi utilizate pentru capital de lucru.

Arobs Transilvania Software

Arobs Transilvania Software finalizează cea mai mare majorare de capital social a unei companii tech la Bursa de Valori București, atrăgând 28,7 milioane de euro

**10 iulie 2024** - Arobs Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a anunțat finalizarea cu succes a operațiunii de majorare a capitalului social. Acesta este cel mai mare proces de acest fel pentru o companie tech din România, iar prin acesta, Arobs a atras 28,7 milioane de euro.

Star Assembly din Sebeş

Star Assembly Sebeş, performanță remarcabilă în 2023: afaceri de peste 10 mld. lei

Star Assembly Sebeş, divizia locală a Mercedes-Benz AG, a raportat o performanță notabilă în 2023, înregistrând o cifră de afaceri impresionantă de peste 10 miliarde de lei. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă de 10,6% față de anul anterior, când afacerile companiei au totalizat 9,049 miliarde de lei, conform calculelor ZF bazate pe datele Ministerului Finanțelor.

Covrigaria LUCA

Businessurile româneşti prind curaj să treacă graniţa: Lanţul de covrigării Luca accelerează expansiunea pe piaţa poloneză

Lanțul românesc de covrigării Luca își intensifică prezența pe piața din Polonia, una dintre cele mai puternice economii din Europa Centrală și de Est. După inaugurarea primei unități la finalul lunii mai, în iulie sunt programate deschiderile a încă trei covrigării, amplificând astfel expansiunea internațională a brandului.

UiPath

UiPath, Compania Fondată de Daniel Dines, Concediază Peste 400 de Angajați: Motive și Context

UiPath, compania de tehnologie fondată de românul Daniel Dines, a anunțat că va concedia aproximativ 10% din forța sa de muncă globală, ceea ce înseamnă peste 400 de angajați dintr-un total de circa 4.200. Aceste concedieri vor începe la 1 iulie 2024 și se vor desfășura în mare parte până la sfârșitul primului trimestru al anului fiscal 2026. Deocamdată, compania nu a specificat dacă aceste reduceri vor afecta și angajații din România.

Founders Club Constanța - Benefits of joining an Accelerator and getting investments from Venture Capital Funds for a Start-up

Lansarea Founders Club Constanța: Un Nou Început pentru Start-up-urile Locale

Constanța va găzdui pe 16 iulie prima ediție a Founders Club Constanța, un eveniment de marcă susținut de comunitatea Start-up CT. Acesta marchează debutul unei inițiative dedicate punerii în lumină a practicilor exemplare și a poveștilor de succes ale start-up-urilor locale care au reușit să se extindă la nivel global. Evenimentul este organizat sub egida Asociației Romanian Tech Startups (ROTSA), cu sprijinul EIT Digital, Startup Reaktor și Techcelerator.

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024