Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
nume ziar

administratie publica

Primăria municipiului Galaţi

Transport public cu microbuze electrice într-o comună din Galaţi

Primăria municipiului Galați a avansat în proiectele sale de modernizare a transportului public prin semnarea unui contract important pentru achiziția a zece microbuze electrice și a stațiilor de încărcare corespunzătoare. Aceste inițiative fac parte din proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), desfășurate în colaborare cu Primăria comunei Vânători, având scopul de a îmbunătăți accesul călătorilor din comună la municipiul Galați.

‘PlatjaBot’

Valencia introduce PlatjaBot: primul robot autonom pentru curățarea plajelor

Valencia a demarat testarea unui nou partener în lupta pentru plaje mai curate: PlatjaBot, un robot inteligent alimentat cu inteligență artificială. Acest dispozitiv inovator este pus la treabă în cadrul agendei Green Capital, iar primele teste au început recent pe coastele orașului, Valencia fiind Capitala Verde Europeană în acest an.

Camera deputatilor

Deputaţii au modificat actul normativ privind performanţa energetică a clădirilor

Deputații au adoptat modificări semnificative ale Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, proiectul de lege având drept obiect clarificarea și completarea unor termeni și expresii utilizate în cadrul legislației existente. Printre principalele modificări se numără introducerea noțiunii de raport privind cerințele minime de conformare a unei clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero (raport de conformare nZEB), precum și completarea informațiilor incluse în certificatul de performanță energetică pentru a reflecta clasa de performanță energetică în funcție de consumul specific de energie primară și emisiile echivalente de CO². De asemenea, s-au adăugat tipuri suplimentare de funcțiuni ale clădirilor și indicatori de performanță.

foto wall-street.ro

Constanța se pregătește pentru turiști. Transformare a unui tronson al bulevardului Tomis pentru sezonul de vară

Primăria Constanța pregătește un tronson al bulevardului Tomis pentru a deveni o zonă vibrantă de promenadă în acest sezon estival. Începând din acest weekend, tronsonul cuprins între Capitol și Miga va fi destinat plimbărilor relaxante, plăcute întâlniri cu prietenii și activități în aer liber, cum ar fi mersul cu rolele sau bicicleta, savurarea unei cafele în aer liber și practicarea sporturilor.

Sursa foto: mediafax

Expert: Dezastrul din acordarea autorizaţiilor de construcţie înfrânează dezvoltarea firmelor

Adrian Mihai, CEO și unul dintre acționarii FAN Courier, avertizează că procesul de acordare a autorizațiilor de construcție în București este într-o stare dezastruoasă, afectând grav dezvoltarea firmelor din capitală. Potrivit declarațiilor sale pentru Ziarul Financiar, acest blocaj administrativ împiedică progresul multor companii, chiar dacă acestea dispun de resurse financiare și terenuri necesare pentru proiecte de construcție.

Metrorex

Revin chioșcurile la metrou: Metrorex va putea închiria spații către firme și persoane fizice conform unui proiect de lege

Un nou proiect de lege propune reintroducerea chioșcurilor la metrou în București, cu scopul de a permite Metrorex să închirieze spații către firme și persoane fizice. Conform acestui proiect, Metrorex ar putea să încheie contracte de închiriere cu aprobarea Ministerului Transporturilor, iar veniturile generate ar trebui să fie utilizate pentru întreținerea, reparațiile și îmbunătățirea condițiilor tehnologice și de muncă în infrastructura de metrou.

Captura foto Digi24

Inundațiile din București: Sistemele de Canalizare Nu Fac Față Fenomenelor Extreme

Capitala României a fost afectată de două ori de grindină în interval de câteva ore, iar primarul general, Nicușor Dan, a explicat că inundațiile provocate de precipitații abundente într-un timp scurt sunt inevitabile. El a declarat la Digi24 că astfel de situații apar în majoritatea orașelor lumii, deoarece sistemele de canalizare nu sunt proiectate pentru asemenea fenomene.

Spitalul judetean Botosani

Un important spital județean este la un pas de colaps din cauza crizei de medici. Conducerea unității cere sprijinul Ministerului Sănătății

Spitalul Județean Botoșani este în pragul colapsului din cauza deficitului de medici radiologi. În prezent, doar trei radiologi asigură serviciile de imagistică medicală pentru un spital care tratează peste 1500 de pacienți. Conducerea spitalului a scos la concurs mai multe posturi, dar nu au reușit să atragă niciun candidat, agravând astfel o criză care afectează întreaga activitate medicală, arată Monitorul de Botoșani.

Podul de la Brăila

Podul de la Brăila, aflat în reparații pentru a treia oară într-un singur an, a înghițit 500 de milioane de euro!

Șoferii care au traversat podul suspendat de la Brăila în ultimele zile au fost uimiți să constate că asfaltul este din nou deteriorat. Această situație survine după ce, în luna aprilie, constructorul a efectuat reparații la asfalt pentru a treia oară, refăcând o bandă întreagă pe sensul către Brăila și anumite porțiuni. Podul peste Dunăre de la Brăila prezintă din nou crăpături, iar ministrul Grindeanu a recunoscut public că există neconformități.

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024