Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Realitatea Sociala
nume ziar

economie

foto: shutterstock

Cine este gigantul american CrowdStrike, cel care a declanşat un tsunami cibernetic. Acţiunile companiei au scăzut astăzi cu peste 9%

CrowdStrike, fondată în 2011, este o companie de securitate cibernetică renumită pentru vânzarea de produse software și pentru ajutorul oferit în investigarea incidentelor de securitate. Aplicațiile dezvoltate de CrowdStrike sunt utilizate de numeroase entități din Fortune 500, inclusiv bănci cu operațiuni globale, companii din sectorul energetic și spitale private. De asemenea, CrowdStrike colaborează cu guvernul american pentru a preveni și combate atacurile cibernetice.

foto: shutterstock

ANAF a realizat 4.200 de controale fiscale și 1.700 de controale antifraudă în iunie

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a desfășurat, în luna iunie, peste 4.200 de acțiuni de control fiscal, stabilind obligații fiscale suplimentare în valoare de 281.964.530 lei. De asemenea, au fost realizate 1.700 de controale antifraudă. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat că se observă o eficientizare semnificativă a activităților de control fiscal și antifraudă, îndreptate către operatorii economici cu risc fiscal ridicat.

Nuclearelectrica

Acționarii Nuclearelectrica Aproba Continuarea Proiectului Reactoarelor Modulare Mici și Majorarea Creditului pentru RoPower

Acționarii Nuclearelectrica (SNN), producătorul de energie nucleară controlat în proporție de 82,5% de statul român prin Ministerul Energiei, au aprobat vineri continuarea proiectului bazat pe tehnologia reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doicești. Decizia a venit după ce Ministerul Energiei, care solicitase Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la începutul lunii iulie pentru a lua această decizie, nu a participat la prima convocare, ședința de pe 18 iulie neavând loc din cauza unei ședințe de guvern.

Bogdan Maioreanu

Cât de repede vor scădea ratele dobânzilor? Perspective pentru pieţele financiare în al treilea trimestru

Banca Centrală Europeană a început să reducă ratele dobânzilor, în contrast cu Rezerva Federală a SUA, care încă nu a făcut acest pas. Piața bursieră a înregistrat noi maxime istorice pentru indicii americani, alimentată de acțiunile din sectorul semiconductorilor și de alte companii tehnologice. Totuși, începutul unei rotații pe piața bursieră sugerează că investitorii se pregătesc pentru reducerile de rate dobânzilor, așteptate de mult timp de la Fed.

foto stiripesurse.ro

Calamitate agricolă în România: aproape două milioane de hectare de porumb și floarea soarelui sunt compromise

În România, o calamitate agricolă severă afectează culturile de primăvară, inclusiv porumbul și floarea-soarelui, cu pierderi estimate la aproape două milioane de hectare. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că situația este critică, cu procese verbale de finalizare a evaluărilor pentru culturile de porumb și floarea-soarelui, afectate în mare parte de secetă.

foto: guvernul Romaniei

Zitec colaborează cu ADR pentru un proiect strategic din PNRR

Zitec a anunțat recent extinderea portofoliului său în sectorul public prin participarea la un proiect strategic din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. Compania va colabora cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru implementarea proiectului "Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri".

Hotel Cişmigiu

Israelienii şi românii au generat 44% din veniturile înregistrate de Hotel Cişmigiu în prima jumătate a anului 2024

În prima jumătate a anului 2024, Hotelul Cişmigiu, parte din portofoliul Hercesa România, a înregistrat o distribuție semnificativă a veniturilor generate de turiști din diverse țări. Conform datelor furnizate de directorul general al hotelului, Mirela Cojocaru, israelienii și românii au contribuit în mod semnificativ la încasările totale, reprezentând împreună 44% din veniturile înregistrate în acest interval.

foto: stiripesurse.ro

Afacerile din industrie au crescut cu 4% la cinci luni, datorită activităţii din industria prelucrătoare

În primele cinci luni ale anului 2024, afacerile din industrie au înregistrat o creștere semnificativă, datorată în special performanței industriei prelucrătoare, conform datelor statistice recente. Astfel, cifra de afaceri în industria prelucrătoare a crescut cu 4,9% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior. În contrast, industria extractivă a înregistrat o scădere de 15,8% în aceeași perioadă.

Elon Musk

Elon Musk Își Mută Companiile Din California Din Cauza Unei Legi Privind Identitatea De Gen

Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile SpaceX și X (fostul Twitter) din California în Texas, ca reacție la o nouă lege din California care interzice școlilor să oblige profesorii să informeze părinții despre modificările identității de gen ale elevilor. Musk a explicat pe platforma X că această lege este "ultima picătură".

Realitatea Sociala

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024